”En halua olla koukussa edes koukkuun”
Blogikirjoitusten kirjoittaminen on minusta helppoa ja hauskaa, ja oikeastaan ainoa tietokirjoittamisen laji, josta vilpittömästi pidän. Voi kirjoittaa melkein mistä vain, jos ei vain syyllisty kunnianloukkauksiin eikä loukkaa kenenkään tekijänoikeuksia.
Blogikirjoituksen voi itse julkistaa netissä ja se saa toivottavasti joitakin lukijoita tai kommentteja. Mahdolliset lähteensä voi ilmoittaa linkein eikä tarvitse tehdä lähdeluetteloita. Omassa blogissani voin olla vähän villi ja vapaa.
Blogit voidaan jaotella karkeasti asiantuntijablogeihin, teemablogeihin ja henkilökohtaisiin blogeihin (Svinhufvud 2013, 202-203). Minun tuleva blogini on sekoitus näitä kaikkia, jonkinlainen sikinsokinblogi. Olen tutustunut hyvin aiheeseeni ja tiedän siitä paljon, joten olen ”asiantuntija”, vaikka minulla ei tämän alan koulutusta olekaan. Blogissani tulee olemaan myös selvä teema. Blogini tulee olemaan myös henkilökohtainen, koska minä olen elänyt asian kanssa koko elämäni ja se on muovannut minusta sen, mikä nyt olen. Asiaa minulla riittää ja toivottavasti muutama lukijakin, sillä aihe on ollut viime aikoina paljon julkisuudessa. Lisäksi aiheen ympärille on muodostunut aktiivinen netissä toimiva ryhmä, jolta saatan saada mainostusapua.
Blogikirjoituksessa aion esiintyä nimimerkillä ainakin aluksi. Haluan ensin katsoa, saanko lukijoita ja tuleeko palautetta. Tiedän, että on ehkä reilumpaa käyttää omaa nimeä (Jalkanen & Pudas, 2013, 46-48), mutta olen villin ja vapaan lisäksi myös varovainen. Enkä aio ”vilautella” kuin tämän kerran vähän verkkoa.
KIRJALLISUUS:
Jalkanen,K. & Pudas, H. 2013. Rivien välissä. Kirjablogikirja. Helsinki:BTJ Finland Oy
Svinhufvud, K. 2013. Verkkoon kirjoittaminen. Teoksessa Tieteen yleistajuistaminen.
Mielenkiintoiselta kuulostaa blogisuunnitelmasi! Pohdintasi herättää monia kysymyksiä. Paljastatkohan vielä myöhemmin, mistä aiheesta/teemasta ajattelit kirjoittaa? Tämä alustus ainakin herätti mielenkiinnon jäädä seuraamaan asiaa:)
TykkääTykkää
Nimimerkillä esiintymällä kokeilee ensin kuin kepillä jäätä, kestääkö se! Varovaisuus on tarpeen niinkauan kuin itse kokee sen tarpeelliseksi. Onhan tässä blogikirjoittamisessa kysymys oman/uuden indentiteetin luomisesta, kirjoittaminen koskettaa omaa minuutta, mitä siitä haluaa tuoda esille. Valinta on sinun
TykkääTykkää
On hauska kuulla, että olet päättänyt ryhtyä kirjoittamaan blogia! Minä vielä mietin. Huomasin nimittäin kurssin lopputehtävää urakoidessa, että blogikirjoitukset eivät olleet kovin helppoja. En tiedä, johtuiko tehtävän vaikeus joulunaluskiireiden ja toisen kurssin määräaikojen kaatumisesta samaan syssyyn tai lopussa kiinni iskeneestä flunssasta, mutta kovin oli tuskallista tuottaa tehtävän vaatimat kolme blogikirjoitusta. Nostan siis tonttulakkiani sinulle, että olet päättänyt ryhtyä bloggaajaksi. Onnea ja menestystä!
TykkääTykkää
Kuvalla on merkitystä vaikka viesti pääasia. Todella kaunis kuva, jonka valitsit juttuun.
TykkääTykkää