Noviisibloggaajan mietteitä

 

”En halua olla koukussa edes koukkuun”

Blogikirjoitusten kirjoittaminen on minusta helppoa ja hauskaa, ja oikeastaan ainoa tietokirjoittamisen laji, josta vilpittömästi pidän. Voi kirjoittaa melkein mistä vain, jos ei vain syyllisty kunnianloukkauksiin eikä loukkaa kenenkään tekijänoikeuksia.

Blogikirjoituksen voi itse julkistaa netissä ja se saa toivottavasti joitakin lukijoita tai kommentteja. Mahdolliset lähteensä voi ilmoittaa linkein eikä tarvitse tehdä lähdeluetteloita. Omassa blogissani  voin olla  vähän villi ja vapaa.

Blogit voidaan jaotella karkeasti asiantuntijablogeihin, teemablogeihin ja henkilökohtaisiin blogeihin (Svinhufvud 2013, 202-203).  Minun tuleva blogini on sekoitus näitä kaikkia, jonkinlainen sikinsokinblogi. Olen tutustunut hyvin aiheeseeni ja tiedän siitä paljon, joten olen ”asiantuntija”, vaikka minulla ei tämän alan koulutusta olekaan.  Blogissani tulee olemaan myös selvä teema.  Blogini tulee olemaan myös henkilökohtainen, koska minä olen elänyt asian kanssa koko elämäni ja se on muovannut minusta sen,  mikä nyt olen.   Asiaa minulla riittää ja toivottavasti muutama lukijakin, sillä aihe on ollut viime aikoina paljon julkisuudessa. Lisäksi aiheen ympärille on muodostunut aktiivinen netissä toimiva ryhmä, jolta saatan saada mainostusapua.

Blogikirjoituksessa aion esiintyä nimimerkillä  ainakin aluksi. Haluan ensin katsoa, saanko lukijoita ja tuleeko  palautetta. Tiedän, että on ehkä reilumpaa käyttää omaa nimeä (Jalkanen & Pudas, 2013, 46-48),  mutta olen villin ja vapaan lisäksi myös varovainen. Enkä aio  ”vilautella” kuin tämän kerran  vähän verkkoa.

 

 

Verkko

 

KIRJALLISUUS:

Jalkanen,K. & Pudas, H. 2013. Rivien välissä. Kirjablogikirja. Helsinki:BTJ Finland Oy

Svinhufvud, K. 2013. Verkkoon kirjoittaminen. Teoksessa Tieteen yleistajuistaminen.

4 comments

 1. pimakila · 9 joulukuun, 2015

  Mielenkiintoiselta kuulostaa blogisuunnitelmasi! Pohdintasi herättää monia kysymyksiä. Paljastatkohan vielä myöhemmin, mistä aiheesta/teemasta ajattelit kirjoittaa? Tämä alustus ainakin herätti mielenkiinnon jäädä seuraamaan asiaa:)

  Tykkää

 2. jaanapirkola · 22 joulukuun, 2015

  Nimimerkillä esiintymällä kokeilee ensin kuin kepillä jäätä, kestääkö se! Varovaisuus on tarpeen niinkauan kuin itse kokee sen tarpeelliseksi. Onhan tässä blogikirjoittamisessa kysymys oman/uuden indentiteetin luomisesta, kirjoittaminen koskettaa omaa minuutta, mitä siitä haluaa tuoda esille. Valinta on sinun

  Tykkää

 3. sannajuvonen · 23 joulukuun, 2015

  On hauska kuulla, että olet päättänyt ryhtyä kirjoittamaan blogia! Minä vielä mietin. Huomasin nimittäin kurssin lopputehtävää urakoidessa, että blogikirjoitukset eivät olleet kovin helppoja. En tiedä, johtuiko tehtävän vaikeus joulunaluskiireiden ja toisen kurssin määräaikojen kaatumisesta samaan syssyyn tai lopussa kiinni iskeneestä flunssasta, mutta kovin oli tuskallista tuottaa tehtävän vaatimat kolme blogikirjoitusta. Nostan siis tonttulakkiani sinulle, että olet päättänyt ryhtyä bloggaajaksi. Onnea ja menestystä!

  Tykkää

 4. Maria Jukka · 1 helmikuun, 2016

  Kuvalla on merkitystä vaikka viesti pääasia. Todella kaunis kuva, jonka valitsit juttuun.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s